Aknasüllyeszték nélküli emelők

Az aknasüllyeszték nélküli emelők az emelőberendezések speciális csoportjába tartoznak. Ezek a berendezések gyakorlatilag ugyanazon feladatok ellátására alkalmasak, mint az ollós emelőasztalok vagy akár a teherfelvonók, de különböző okok miatt nincs lehetőség süllyeszték (vagy pl. zárt akna) kialakítására.
 

Néhány ok mely indokolhatja aknasüllyeszték nélküli emelő telepítését:

• Az emelő födémre kerül telepítésre, mely nem elés vastag a megfelelő süllyeszték kialakítására és megbontása egyébként sem lehetséges.
• Az emelőakna helyén közművek vannak és kiváltásuk problémás.
• Csak 200kg-ot akarunk emelni viszont a berendezés tervezett helyén teherautók fognak áthaladni, ezért például egy növelt teherbírású asztaltetővel szerelt ollós emelőasztal - mely egyébként még mélyebb aknát igényel – beépítése nem megoldható.
• Az idők során változhat az emelő helye, ezért nem lenne szerencsés, ha pár éven belül az ipari padlós csarnokunk visszatemetett aknákkal lenne tele.
• Az ollós emelőasztal süllyesztékének takarítása nem egy hálás feladat és kitámasztás nélkül nem is veszélytelen, ráadásul a mélyebben lévő területek vonzzák a szemetet.
• Az aknai vízelvezetés kiépítése problémás, vagy nem valósítható meg.

 

Cégünk fennállása óta több sikeres emelőberendezést telepített, melyekkel padló illetve terepszintről emelünk a kívánt magasságba. Az ilyen berendezések tervezését, gyártását mindig a helyszíni adottságok és a Megrendelő igényeinek maximális mértékű figyelembe vételével, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végezzük.

Galéria
Jellegzstesen egyedi kivitelű aknasüllyeszték nélküli emelőberendezés, mely alsó helyzetében a billenő lemezek a padlóra fekszenek, így biztosítva a szükséges felhajtó rámpát az emelőlaphoz.
A berendezés a felső szinti rakodási helyzetében. A billenőlemezek felemelt helyzetükben biztosítják a rakodó kocsi legurulás elleni védelmét.
Az emelőlap teljesen becsukott állapotában lehetőséget ad a folyosó teljes szélességének kihasználására, így akár a gépkocsi áthajtásra is.
Galéria
Üzemcsarnokba, lépcső mellé telepített aknasüllyeszték nélküli emelő. A felső szinten - a mozgó részektől megfelelő távolságra beépített - kézi nyitású rácsos ajtó véd a leesés ellen.
A berendezés az alsó helyzetben szinte teljesen a padlóba simulva érkezik meg.
Galéria
Élelmiszeripari környezetben elhelyezett, süllyesztéket nem igénylő, tüzihorganyzott kivitelű emelőberendezés. Mind az alsó mind a felső szinten oldalra tolódó rácsos ajtók védenek a leesés és az alálépés ellen.
A berendezésre az árut a speciálisan erre a célra kialakított kocsi segítségével lehet betolni, melynek megkönnyítését a plató szélén és közepén elhelyezett bevezető elemek biztosítják.
Galéria
Ez a berendezés teljesen a padlóra fekszik és a két hosszanti vájat vezeti meg a rakodó kocsit, amelyen a vákuumkemencébe lehet az árut betolni.
A platót a padlóba süllyesztett központi munkahenger emeli és elfordulás ellen külön megvezetéssel is rendelkezik.
Vissza a lap tetejére
Minősítés
Blain GmbH. Seim Srl. Super Seal Kft.
Kapcsolat
Ügyfeleink az egész ország területén számíthatnak szolgáltatásainkra!
Dobai Hidraulika Kft.
Levélcím: 1039 Budapest, Mátyás Király út 94.
Telephely: 2013 Pomáz, Ipartelep 3461.
Tel: +36 26/525-232
Mobil: +36 20/943-91-57
Készítette: Webrakéta Kft.