Cikkek

A Cégünk által gyártott teherfelvonók a Gépdirektívával (16/2008 (VIII.30.) NFGM rendelet) harmonizált MSZ E EN 81-31:2010 jelzetű (Járható fülkéjű teherfelvonók) szabvány előírásainak megfelelően készülnek, mely azonban csak a személyek teherfülkébe történő belépését engedélyezi, a személyszállítást nem teszi lehetővé.
 

A személy-teher felvonó fogalma természetesen eddig is ismert volt, de ezeket a berendezéseket az MSZ EN 81-1 ill. -2 szabványoknak kellett megfeleltetni, amelyek sokkal szigorúbb (drágább) biztonsági előírásokat tartalmaznak, mint az egyszerű teherfelvonókra vonatkozó.
 

Magyarországon 2012 decemberétől lehetőség nyílt az egyszerűbb (olcsóbb) kivitelű teherfelvonókkal történő személyszállításra is, ezeket a berendezéseket viszont az

MSZE 9116:2012 Felvonók létesítése. Kis sebességű személy- és személy-teher felvonók műszaki követelményei

című Magyar Előszabvány előírásainak kell megfeleltetni.

Természetesen ez a szabvány szigorításokat tartalmaz az egyszerű (járható fülkéjű) teherfelvonókhoz képest, melyek közül a legfontosabbak:

  • A fel- és le irányú menetsebesség max. 0,15 m/s lehet.
  • Minden esetben tömör fülke oldalfalak és fülketető szükségesek, viszont a fülkeajtó helyett más védőberendezés is alkalmazható (pl. fényfüggöny).
  • A fülkében lévő kezelőtabló nyomógombjai nem öntartóak (ameddig nyomom-addig megy) és használatuk csak jogosító eszközzel (pl. kulcs, mágneskártya) lehetséges.

Vissza a lap tetejére
Minősítés
Blain GmbH. Seim Srl. Super Seal Kft.
Kapcsolat
Ügyfeleink az egész ország területén számíthatnak szolgáltatásainkra!
Dobai Hidraulika Kft.
Levélcím: 1039 Budapest, Mátyás Király út 94.
Telephely: 2013 Pomáz, Ipartelep 3461.
Tel: +36 26/525-232
Mobil: +36 20/943-91-57
Készítette: Webrakéta Kft.