Teherfelvonók

Az  építmény szintek  közötti  rendszeres  áruszállítás céljára Magyarországon a  2008-ban módosított OTÉK 82.§ (9) pontja  a teherfelvonók használatát írja elő, így a korábban hasonló célra gyártott „Körülkerített emelőterű emelő berendezések”, melyekre az emelő gépekre vonatkozó előírások vonatkoznak már nem telepíthetők.
 
A cégünk által korábban nagy számban gyártott és telepített emelő  berendezések  tovább üzemeltethetők, természetesen az emelőkre vonatkozó karbantartások és időszakos vizsgálatok elvégzésével. Modernizációjuk során viszont mindenképpen arra kell  törekedi, hogy a mostani törvényi szabályozásunk a felvonót követeli meg.

A  szintek közötti  anyagmozgatásra  gyártott,  gépdirektívának,  a hatályos jogszabályoknak és szabványoknak megfelelő  emelő berendezés és az ugyanerre a feladatra beépített  teherfelvonó kialakítását tekintve nagy hasonlóságot mutathat.  Az üzemeltető természetesen a szinteken elhelyezett ajtókkal és az ajtó nyitása után a szinten álló teherfülkével  találkozik, melyek nem mutatnak eltérést. A csak teherszállításra kialakított teherfelvonók  általában nyíló aknaajtós  és fülkeajtó nélküli kialakításúak, mivel a teleszkópos akna és fülkeajtók a teherfelvonón nem kötelezőek. 

A  teherfelvonó  alig drágább egy emelőnél, viszont  a teherfelvonóra a felvonóra vonatkozó törvényi előírások vonatkoznak, melyekkel az engedélyezési tervdokumentáció készíttetésekor és az építési hatóságnál történő engedélyeztetéskor találkozunk először.
 
Cégünk a teherfelvonó vonatkozásában is teljeskörü  kivitelezést vállal .

A Dobai Hidraulika Kft az általa gyártott teherfelvonókkal szemben az alábbi, felhasználók által jogosan elvárt műszaki igényeket elégíti ki:

  • A fülkeváznak és megvezetésének tartósan bírnia kell a küszöbhézagon áthaladó gördülő teher hatására fellépő dinamikus ütéseket.
  • Az áru teherfülkébe történő ki és betolásakor a plató minél kisebb mértékben változtassa a szintjét és szükség esetén nagyon finoman utána lehessen szabályozni nyitott ajtónál is.
  • Erősek legyenek az oldalfalak és a platólemezen ne alakuljanak ki kerékvájatok.
  • Bármely okból adódóan a fülkét nagyon egyszerűen le lehessen ereszteni az alsó szintre és így az árut ki lehessen venni a felvonóból.

Galéria
Hagyományos kivitelű, kézi nyitású, kétszárnyú aknaajtó.
Hagyományos egyoldali teherfülke, kézi nyitású aknaajtóval.
Diagonál rakodású acéllemez fülke, gumiütközős vezetőlécekkel, a megfelelő látási viszonyok érdekében a fülketetőbe süllyesztett világítás került elhelyezésre.
Kisebb méretű (euro raklapos), nagy tömegű áru szállítására alkalmas acéllemez fülke egyszárnyú aknaajtóval, a rakodási helyek rendkívül gazdaságos kihasználása érdekében.
PLC-s villamos vezérlés, a szekrényajtón elhelyezett digitális kijelzővel, mely megkönnyíti a felhasználó(k) számára a hibaüzenetek vagy a felvonó által küldött egyéb jelzések gyors felismerését.
Esztétikus kivitelű, egyszárnyú aknaajtós berendezés a tökéletes helykihasználás érdekében.
Erősítet kivitelű fülkeváz, mely a nagyméretű fülke túlterhelése esetén is biztosítja a plató dőlésmentes helyzetét.
Erősítet kivitelű fülkeváz, mely a nagyméretű fülke túlterhelése esetén is biztosítja a plató dőlésmentes helyzetét.
Merevített szerkezetű felső összekötő, mellyel elérhető a kétoldalt elhelyezett hidraulikus munkahengerek tökéletes mechanikus szinkronizálása.
Faburkolatú oldalfal, mely bútorszállítás esetén is biztosítja az áru sérülésmentes állapotát.
Hagyományos felvonó gépház elrendezés, duplatetejű (a vezérlőszelep megfelelő védelme miatt) hidraulikus tápegységgel és villamos vezérlőszekrénnyel.
Acéllemez oldalfalak, nagyszilárdságú műanyag görgős ütközőlécekkel, akár nagyobb méretű műanyag tartályok teherfülkébe történő "gördülékeny" bejuttatása miatt.
Szendvicspanel oldalfalak, gumibetétes ütközőlécekkel, melyek mind az oldalfal, mind az áru sérülésmentes állapotát biztosítják.
Egyoldali rakodású fülke a rakodási oldallal szemben elhelyezett hidraulikus hajtással, az akna teljes szélességének optimális kihasználása érdekében.
Nagy mennyiségű áru szállítására célszerű több felvonót egymás mellé elhelyezni, a ki- és berakodási idők lecsökkentésére.
Esztétikus kivitelű, merev acél ütközőlécek, melyek mentén az áru könnyedén elcsúsztatható.
Könnyű és esztétikus merevített köténylemez a karbantartások, javítások során esetlegesen előfoduló lábbecsípődések elkerülésére.
Hidraulikus tápegység és villamos vezérlés zárható lemezszekrényben, a külön gépház építésének elkerülése érdekében.
Egyéb rendeltetésű helyiségekben elhelyezhető, külön zárható lemezszekrényes hajtás.
Trapézlemez burkolatú acél toronyszerkezetbe szerelt felvonó, mely látványában a környezetéhez igazítható a vasbeton akna építésének elkerülésével.
PLC-s villamos vezérlés, a szekrényajtón elhelyezett digitális kijelzővel, mely megkönnyíti a felhasználó(k) számára a hibaüzenetek vagy a felvonó által küldött egyéb jelzések gyors felismerését.
Hagyományos felvonmó-oldalsó gépház elrendezés.
Perforált lemezes oldalkorlátok a nagyméretű platók biztonságos, ugyanakkor esztétikus elkerítésére.
Hegesztett rácsos oldalfalak a hajtás biztonságos elburkolására, a tágas tér érzetének meghagyása mellett.
Szálcsiszolt rozsdamentes aknaajtók, fülkepadló és oldalfalak, a falaktól eltávolított, leszerelhető oldalütközőkkel, melyek segítik az áru becsúsztatását, ugyanakkor az oldalfalak védelméről is gondoskodnak.
Helyszínen is könnyen összeszerelhető fülkeváz, húzott vezetősínek között, rugalmas futófelületű görgőkkel vezetve, klasszikusnak mondható két oldali direkt munkahengeres hajtással.
Helyszínen is könnyen összeszerelhető fülkeváz, húzott vezetősínek között, rugalmas futófelületű görgőkkel vezetve, klasszikusnak mondható két oldali direkt munkahengeres hajtással.
A rendelkezésre álló helyet gazdaságosan kihasználó, ugyanakkor az áru (pl. tartályok)könnyű berakodását biztosító fülke, rendkívül egységes megjelenést biztosítva.
Erősített oldalfalú, sérüléseknek maximálisan ellenálló kivitelű fülke, akár több raklap elhelyezését is lehetővé téve.
Szálcsiszolt rozsdamentes oldalfalak, melyek erősen korrozív gőzök, gázok hatására sem veszítik el rendkívül esztétikus megjelenésüket.
Esztétikus kivitelű, tüzihorganyzott acéllemezből hajlított oldalütköző lécek, melyek az oldalfalak rendkívüli merevséget biztosítanak, ugyanakkor könnyen cserélhetőek.
A felvonó platójának nagyon finom kézi utánállítása
Vissza a lap tetejére
Minősítés
Blain GmbH. Seim Srl. Super Seal Kft.
Kapcsolat
Ügyfeleink az egész ország területén számíthatnak szolgáltatásainkra!
Dobai Hidraulika Kft.
Levélcím: 1039 Budapest, Mátyás Király út 94.
Telephely: 2013 Pomáz, Ipartelep 3461.
Tel: +36 26/525-232
Mobil: +36 20/943-91-57
Készítette: Webrakéta Kft.